Vanaf het park als uitvalsbasis kunt u volop genieten van het afwisselende landschap: van heuveltop tot rivierdal, van akkerbouw tot weiland en van veengebied tot bosgrond. Met het huisje oase van rust kunt u heerlijk fietsen langs de IJssel; of u wandelt ontspannen door de bossen en over de heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Mountainbiken over de nabijgelegen Holterberg is natuurlijk ook een sportieve uitdaging. Voor wie er even helemaal tussenuit wil om te ontstressen, is dit een ideale plek.

De streek Salland is rijk aan cultuur, ambiance, musea en kastelen. Bezoek het schilderachtige Raalte of de oude Hanzesteden Deventer
en Zutphen met hun historische stadscentra en leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en smaakvolle restaurants. In de wijde omgeving zijn verder tal van culturele evenementen en festivals te bezoeken. Ook voor kinderen is er in de omgeving genoeg te beleven, van panorama-view tot pannenkoekenhuis en van zwemparadijs tot zomervaartocht.

In de bungalow liggen diverse folders en fiets- en wandelkaarten voor u klaar. Op de site www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl vindt u heel wat interessante toeristische informatie  over de omgeving. Voor folders en routekaarten kunt u ook terecht bij de Toerist Info Raalte (Bruna, Herenstraat 19) en de VVV in Deventer (Brink 56, 0570-710120, www.vvvdeventer.nl).

Wij zochten voor u alvast de volgende mogelijkheden bij elkaar: